dissabte, 23 de febrer del 2013

TAROT...


Fa anys, em van regalar unes cartes del Tarot. Em van fer molta il.lusió, doncs sempre he tingut curiositat per aquest tipus de coses. Amb el temps, he anat aprenent el significat de totes elles. Primer van ser els arcans majors i poc a poc totes les altres.

De vegades, amb els meus amics, ens les tirem. Clar que ara em direu, que no té cap gràcia perquè ens coneixem tots prou  bé. Però jo sempre dic que són màgiques (més que tot perquè no sé com definir-les)


Cada carta està plena de detalls i de símbols, n'hi ha que són absolutament precioses. No hi ha res posat a l'atzar, tot té un perquè.

Quina explicació té que en triem unes i no unes altres? Per què cau aquella carta precisament en el lloc que li toca i no en cap altre? Casualitat? Això em sorprèn sempre...

Los secretos. Reina de corazones.


19 comentaris:

  1. És divertit jugar-hi, però penso que l'atzar és l'atzar i a vegades no vol dir gran cosa.

    Ara, si et tingués a prop, no em faria res divertir-nos una estona "a veure què diuen les cartes"... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qualsevol dia d'aquests! Perquè seria xulo que fessim una trobadeta de blocaires no?

      Elimina
  2. Doncs això Judit...casualitat? Sóc dels que pensen que no existeixen i, tot té un per què.
    Torno a retrobar-te en l'entorn que et vaig conèixer, i això m'encanta.

    Abraçada

    Josep

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el fons, jo penso el mateix Josep. Però sempre acabes essent una mica incrèdul i fas al atzar el protagonista de la història.
      Jo també estic contenta d'haver pujat al tren, altre cop amb un nou equipatge!

      Elimina
  3. Jo també penso que les casualitats són senyals que alguna cosa ens volen dir.
    A partir d'aqui ja és decisió nostra interpretar-les o deixar-les passar…

    ResponElimina
  4. Hola Jaume! És el que vaig veient... Però dec ser mala descodificadora de misteris i de senyals, i la majoria de coses s'em passen desapercebudes, fins que la realitat, plaf! me les posa davant. I em quedo amb una cara de tonta...

    ResponElimina
  5. Suposo que el més important és la bona estona que es deu passar tot intentant esbrinar el significat dels símbols i muntant les històries a la nostra manera... No hi tinc cap experiència, però quan per exemple llegim l'horòscop en alguna revista i som tota una colla, sempre surten interpretacions esbojarrades i ens fem un tip de riure.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Galionar, és divertit (o a vegades no tant) veure com van sortint les cartes. De vegades, fins podries endevinar com s`ha formulat la pregunta. És curiosíssim!
      Tot un misteri...

      Elimina
  6. A mi també em van regalar un tarot i de vegades quan estic molt ofuscada em tiro les cartes per veure una possible sortida. Només faig servir els arcans majors i amb l'ajuda d'un llibre que m'ajuda a interpretar-les. M'agrada molt el que em van dir, les cartes les has de tractar com si fossin un amic a qui fas confidències, només així elles te'n faran a tu. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I és cert Sílvia! N'has de tenir cura. Tenir-les embolicadetes amb un mocadoret, etc. De totes maneres, les meves ja són molt velletes i mira que ens han fet ús a tota la colla!
      N'hi ha de diferents tipus, però jo tinc les clàssiques de Marsella. Tot i que ja fa dies que em miro les del Osho, que són bellíssimes!

      Elimina
  7. Bé, jo no hi crec massa. Mentre sigui una distracció i no una obsessió, no hi ha res de dolent. Però no t'hi encaparris massa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xexu, és, sobretot una distracció. Però clar, quan et surten aquelles coses que sembla que les hagis triat a dit, penses "com pot ser, ni que les hagués triat a dit no haurien sortit més exactes"
      És per això que em tenen intrigada. Per posar-te un exemple, quan estava embarassada, en cap de les ecos que em van fer, vam poder veure el sexe de la criatura. I cada tant, quan treia les cartes per alguna cosa, aprofitava i li preguntava, que serà nen o nena? Ves, lo típic. I sempre sortia la mateixa carta, ja podia remenar rato i rato, que sempre sortia la mateixa, el Món. Vaig saber que tindria una nena...
      Diga'm tonta si vols. O digues casualitat, o el que vulguis, però no deix de ser moooooolt curiós no?

      Elimina
  8. Jo estic fent un curs d'astrologia cabalística, i cada dia m'al·lucina més. No m'hi caso, però és una bona guia!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uauuuuu! Que xulo no Rachel? Segurament que a vegades també deus quedar ben sorpresa. Ja m'explicaràs com funciona aquesta combinació, més que tot per curiositat.
      Quantes coses hi ha que no entenem...

      Elimina
  9. Jo tampoc no hi crec. Pense que l'atzar és un element més que està present, les probabilitats hi són.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo novesflors, tampoc no puc dir que hi crec, però que són fets molt curiosos sí. Que a vegades quedes clavada, i penses, com pot ser? No tinc explicació, tampoc no la busco, només sé que passa i tampoc m'hi trenco el cap.

      Elimina
  10. Mai n'he tingudes cap a les mans , de cartes del tarot, però jo penso que les figures que surten són pura casualitat...Si que pot ser una bona diversió amb un grup d'amics. A mi m'agradaria que algú d'aquests que se'n diuen experts, me les tirés, per pura curiositat a veure que em diuen...Jo ho veig una mica com els horòscops i suposo que aquestes coses, depenen del grau de receptivitat que se'n tingui...
    Petonets.

    No he pogut escoltar el vídeo, veig que aquests dies les músiques se'm resisteixen...

    ResponElimina
  11. No fa falta que sigui un expert Roser. Un dia, si t'en cauen unes a les mans fes una prova. Així, fàcil. Penses una cosa, una pregunta, sempre plantejada de forma que la resposta hagi de ser sí o no (més o menys) Quan ja la tinguis formulada interiorment (no cal verbalitzar-la) treu una carta i deixa-la sobre la taula, després un altra i posa-la a sobre de la primera que has tret (sempre cara amunt quan les treus) després les memoritzes i quan arribis a casa, consulta a internet mateix el significat de les cartes. La primera és la resposta, la segona és confirmar o matitzar la primera. I ja em diràs el què... Quedaràs flipada!

    ResponElimina