Aquestes són les plantes Ciperys Esculentus, vaja,
les plantes d'on surten les xufes.
Aquesta imatge mostra la part de la planta on creix el fruit.
I aquestes són les xufes! Les responsables totals d'això tan deliciós:
L'orxata
Recepta per a fer la nostra orxata
Ingredients per a 4 persones
- 1 litre d'aigua mineral.
- 250 gr de xufes ben netes i remullades 12 hores previament.
- 40 grams de sucre.
Elaboració
Triturem amb la batadora les xufes i mig litre d'aigua. Ho colem amb un colador de roba perquè quedi ben suau. Afegim la resta de l'aigua i el sucre i remenem.
Fàcil, refrescant i deliciós!!!
Hola Judit,
ResponEliminaMolt bona l'orxata de xufa...M'ha agradat veure el procés de creixement de la planta.
No he menjat xufes des que als cinemes passaven a vendre'n amb les cistelletes...
Vaig a buscar una canyeta per xarrupar l'orxata d'aquest got! Mm, que fresqueta!
Bon vespre, bonica.
Mare meva, quins records! Al meu poble, al cinema es menjaven pipes amb tot el clafollam per terra. I quan s'acabava la peli, ens feien passar l'escombra! :)
EliminaQue bona!!! No n'he fet mai!
ResponEliminaCarme! Es que costa una mica trobar xufes a les botigues. Així que quan les trobes, aprofites per a donar-te el plaer de fer-t'ho tu mateixa :)
EliminaQuè xulo veure on creix la xufa i el procès, què bona és!!, no n'he fet mai...
ResponElimina:-* :-*
Algun dia en faràs i te la beuràs tota fins a l'últim glop!!! Jajajaja
EliminaEs pot substituir el sucre per alguna cosa menys letals pels diabètics?
ResponEliminaEstevia en poden pendre els diabètics??? Un dia provaré de fer-ne a veure com queda. Tinc una planteta d'estevia a casa :)
Eliminaja em diràs si surt igual de bona o la estèvia li dona un gust nou i estrany que farà que no sigui orxata...
EliminaM'encanta l'orxata, quin vici! Però francament, prefereixo que me la portin feta a la geladeria, hehehe!
ResponEliminaA mi també m'agrada molt i tampoc no en faig sovint. Era tan sols per a compartir el procès sencer! ;)
Eliminafarem orxata
ResponEliminaJa hem diràs com et queda!!! Segur que boníssima i al teu punt just de dolçor! :)
EliminaNo en coneixia la recepta. Que fàcil i que bo, com tots els petits plaers!
ResponEliminaSÍlvia bonica siiiii! El sabor de les petites coses, de les coses fetes a casa, amb amor, per a la gent que estimes! :)
EliminaM'ho voldria fer a casa!
ResponEliminaDoncs anima't Josep! I segur que et queda boníssima, no té cap truc i pots aprofitar les xufes varies vegades. A la primera premsada, tindrà molt sabor (sí es massa fort i poses més aigua) A la segona ja serà més suau. A la tercera, pots deixar la pasta unes horetes amb remull i després colar-ho. I la última vegada, ho deixes tota la nit i després ja ho llences. I amb 250 gr de xufes pots fer uns 5 litres d'orxata tanquil.lament! :)
ResponElimina