dijous, 26 de juny del 2014

A LA RECERCA DEL NO -RES...

El farmacèutic de Figueres. Salvador Dalí

El pare d'Alexandre Deulofeu, filòsof català i gran amic de Dalí, era l'apotecari de Figueres. Sovint se'l podia veure abstret, capcot o simplement mirant a l'infinit mentres recorria grans distàncies a peu. 
Un dia el seu fill li va preguntar:

- Pare, sempre aneu capficat d'aquí cap allà. Què busqueu?
- Res, no cerco res. Ni cap camí (pesats a vegades amb la metàfora del camí) ni cap destí. Estem atontats per la nostra inutiliat i pensem que hem de buscar alguna cosa. Tenim melancolia de no se sap què... que no serveix per a res. I una cosa tinc molt clara, fill meu. No podem trobar res fora de nosaltres mateixos. Busca dins teu i trobaràs les respostes.

Ja m'agradaria a mi que la recerca no fos indiferent a la fita!

dissabte, 7 de juny del 2014

FORA DE TEMPS...





"Damunt la plana inmensa de gris cel en contrast amb el blau terra, corro ràpid cap a tu sense saber-ho! Les teves paraules, Tatiana, accionen el resort de la meva por; i fujo en direcció oposada al teu cor, Tatiana... lluny, tan lluny...
Al cap dels anys refaig el camí de tornada a casa i el meu cor salta de joia quan veig, em veig, en els teus ulls. Tatiana, no abaixis la mirada, t'ho prego!! Mira'm... Perquè el meu cor rellisca sobre el gel sense cap més direcció que el batec del teu, Tatiana!
Massa tard, mentres fora, neva la neu..."

Preciosa adaptació cinematogràfica de la novel.la d'Alexandre Pushkin, Eugene Onegin. Meravellosa, com no,  l'òpera del mateix títol de Txaikovsky.

Opto, si més no, aquesta vegada, per una peça de la banda sonora de la pel.lícula de Magnus Fiennes, bonica, bonica!